W dniu 23 maja odbyły się kolejne fantastyczne warsztaty kulinarne, tym razem z udziałem najstarszej grupy przedszkolnej „Malinki”. Dzieci pozyskały informacje na temat przeróżnych orzechów i miały okazję poznać ich smaki.
Pod czujnym okiem prowadzącej – niezawodnej Pani Gosi Mazur – przedszkolaki samodzielnie przygotowywały słodkie przysmaki w wersji fit. W menu znalazły się domowe pralinki Rafaello oraz zdrowa czekolada bez dodatku cukru. Dzieci z dużym zaangażowaniem mieszały składniki, formowały kuleczki i dekorowały gotowe smakołyki.
Warsztaty były nie tylko okazją do zabawy, ale także nauki – dzieci dowiedziały się, że zdrowe może być również bardzo smaczne. Spotkanie zakończyło się wspólną degustacją przygotowanych słodkości. Czekolada, choć nie dubajska, zrobiła także niezłą furorę wśród dzieci!
Katarzyna Dziedzic
